Kuna potrava

Důležitou složku její potravy tvoří i . Kuna skalní je u nás již deset let přemnožená a její počty se stále. Makoně v tom, že do svého úkrytu tahají potravu pro mláďata. Ovoce, hlodavci, malí savci a ptáci. Za potravu kunám slouží především ptáci do velikosti holuba, menší .

Kuna lesní – její život a potrava. Na ponímaní domáceho obyvateľstva ide o škodcu, s ktorým sa naozaj ťažko bojuje. Zcela nevybíravě žere kuna skalní všechna malá zvířata do velikosti kuřat a králíků.

Myši tvoří hlavní složku její potravy , požírá však i krysy a . V doupěti kuna metá v dubnu až v květnu dvě až šest slepých mláďat, která kojí a postupně jim přináší masitou potravu. Asi po dvou měsících doupě opouštějí, . Původní potrava : potkani, myši, krysy ( její současné potravy ). Okrem lesného ovocia požiera myši a hraboše, veverice, ale i králiky a zajace, vtáčie vajcia, mláďatá a lesné vtáky do veľkosti .

Nejčastěji přebývá kuna v nejrůznějších dutinách, může to ale . Potrava kuny lesnej je pestrá. Kuna je velmi půvabná a hbitá noční šelmička. Jedna z dvou u nás žijících druhů, kuna skalní, občas zavítá i na.

Koroptve zmizely kvůli intenzivnímu zemědělství, v širých lánech nenajdou místo k znízdění ani potravu. Kuna dělala, že tam vůbec není, ale sotva jsme se vrátili do postele a. Kuna se sice při hledání potravy občas u nás ukáže, ale na letní byt se . Složení potravy tchoře tmavého (Mustela putorius) a kuny skalní (Martes foina) bylo zkoumáno z obsahu žaludků tchořů a 1kun. Táto potrava je i živočíšneho charakteru (napr. hlodavce, vtáctvo), ktoré ako. Kto mal skúsenosti s kunou, vie, že sa kuna neustále vracia, preto musí byť musí. V noci je schopna jít za potravou i km.

Její lovný rajón si značkuje pachovými výměšky z nadkonečníkové žlázy. Přes den, kuna lesní obvykle odpočívá, . Pří_190_Rozmanitost přírody _ Kuna. Pří_187_Rozmanitost přírody _ Kuna.

Rady a tipy jak co nejúčinněji bojovat proti kunám, které tropí škody na zahradě či v kůlně.

Jak zabránit kunám, aby neplenily kurníky, neničily zateplení domů? Když je -a více,vidím jak tleskáš a kuna se svijí smíchy. Přesně tak,je to jeden z predátorů ,který hledá potravu.

Kuna se živí především hlodavci a dalšími drobnými savci, na podzim tvoří většinu jídelníčku ovoce. Oba druhy se sice řadí k šelmám, ale občas přijímají ve zvýšené míře i rostlinnou potravu. Oba druhy jsou jak sběrači tak i lovci a dávají přednost, když se to . V ČR se nachází nejčastěji kuna lesní (Martes martes) a kuna skalní. Skladba potravy se zřejmě řídí zřetelně podle místní nabídky.

Většinou však na jejím jídelničku veverky a malí ptáci.